Ах љубов

Published on 03/10,2018

Вистина или лага?
Копнеж за копнеж по некого
Пеперутки по целото тело
Бессони ноќи од трепет

Љубов 

Кому да те дадам кога погледот не застанува
Душа не сака ни да чуе бар дел да дарува
Срце со татнежи мирува
А желба гори, пепел ме сторува

Љубов 

Вистина или лага?
Вистина сум речи...
Ребра чиниш решетки
Умот чиниш затвор
Тело бара допир, стисок, лузна
А бега од раце сечии

Ах љубов...


Comments

Leave a Reply

Додај коментар

Запамти ме