Нема да биде лесно ама бидете сигурни дека ќе вреди!

Published on 08/01,2017

Многу пати во животот ќе слушнете „Имаш преголеми амбиции, многу ќе патиш поради тоа“ и само едно ќе ви кажам, не им верувајте само насмевнете им се. Подемите и падовите се составен дел од човечкиот живот меѓутоа која е поентата ако се задоволиш со тоа што го имаш и со тоа што си? Каде е авантурата со која стигаш до она ветеното, подоброто? Можеби стравот ме туркаше назад и пробуваше да ме успори 4 години, но погодете кој излезе како победник? Не беше лесен период, во моментите на тотална загубеност направив големи грешки за кои нема оправдување, сепак, победив. Излегов од една лоша врска со тешки последици ама го остварив тоа што го реков. Можеби по втор пат во мојов живот првата рунда со следниот предизвик ја загубив ама не ја загубив надежта и амбицијата и можеби трет пат се соочувам со истите зборови кои ми одекнуваат во главата „можеби ќе трае долго ама ќе се избориш“ и се борам секој ден и барам одговори секој ден и пак заглавувам со секој нов ден ама животот не чека, поминува и тоа што е мое ќе го зграпчам. Не, не сум премногу амбициозна само го сакам тоа што знам дека можам да го остварам, можам да го имам. Не велам дека ќе биде лесно не знам од каде тие зборови, никогаш не реков дека ќе биде лесно ама велам ќе вреди. Секоја непреспиена ноќ, секој умор до болка, секоја солза за секоја изгубена битка ќе вреди. Секое искуство се брои и кога ќе се свртиш назад ако гледаш во рамна линија со мали тахикардии не си успеал, си успеал тогаш кога на врвот на секоја планина ќе гледаш развеано твое знаменце, си ја освоил! 
Знаете, за мои 20 години имам 3 работни искуства, една страшно болна врска, една голема препрека колку Шара и една мала надеж. Горда сум на тоа што направив од мене, но сум далеку од задоволна. Чекор по чекор и скала по скала доаѓам!


Comments

Leave a Reply

Додај коментар

Запамти ме