Те сакам

Published on 12/28,2016

Љубов се случува баш така, додека да трепнеш полека ја пушташ раката која си ја држел толку време за просторот меѓу прстите да се ослободи за некој друг.

 

Те сакам само за мене, тие очи само мене да ме гледаат, тие усни само мене да ме љубат, тие раце само мене да ме галат и тоа срце само за мене да чука. Не сакам да поделам ниедна твоја насмевка, воздишка, тага. Не сакам да те делам со светот, ниту со една личност од него.

 

Го најдов конечно мојот дел од сложувалката кој недостигаше, те најдов тебе и така ми прилега сета твоја љубов и внимание, несебичност и нежност, страст и жар, искреност и хумор. Така ми прилега храброста да љубиш безвремено. Јас не се вклопувам во туѓи светови, ти не припаѓаш во туѓи светови, затоа си создадовме еден наш кој започна со искреност и заврши со љубов, а она измеѓу беше разбирање и утеха.

 

Доволно беше луд да ме освојуваш, доволно бев луда да ти дозволам.

 

Ми ја врати онаа детска гласна смеа, искрена, ти благодарам за тоа. Ми покажа како треба да бидам сакана и чувана, мазена и пазена, разгалувана. Ми го врати сјајот во очите, ми ги разигра пеперутките. Ми го врати „животот“ во животот. Ми покажа дека се е возможно, дури и тоа некој кој не верува дека човек може да се смени, сепак се менува.

 

Секогаш постоеше ти, едноставно ти. Ништо повеќе, ништо помалку. И секогаш постоев јас, комплицирано јас, со сиот мој инает, со целата моја гордост. Ништо повеќе и ништо помалку. Ама не е повеќе важно затоа што постоиме ние! Створени да се љубиме, створени да се сакаме, створени за да го затресеме тлото со нашата болка, створени за да го отвориме небото со нашата љубов! 

 

И што можам поубаво и поискрено да ти кажам од тоа дека:

Ти си моја слабост

Со тебе животот мој има смисла

Ти си моја љубов

Ти си моја среќа

Ти си се што некогаш сум сакала да имам со еден човек:

Авантура, Вечна љубов, Смеа до солзи, Солзи од љубов, Спонтаност, Искреност, Доза љубомора, Разбирање, Сигурност.

 

Солзите скротени со насмевки и прегратки, страста скротена со допири и бакнежи, лутината.. лутината скротена со љубов. Љубов родена во твоите очи, заспана на твоите усни, згрижена во твоето срце, а сепак создадена за да биде подарена. Кога би те опишувала не би пронашла зборови за да ги отсликам тие топли очи и ведрата насмевка, цврстата прегратка и пеперутките кои ми го разјадуваат мешето. Љубов не е само те сакам, ми недостигаш и уште некои излитени фрази кои механички се изговорени, љубов си ти.

 

Јас го скротив ѕверот во тебе, ти го стиша хаосот во мене.

 

Љубов ретко се наоѓа знаеш.. и ако некогаш ме сакаш помалку од овој момент пушти ме.

 

Не сум можела да замислам дека некогаш некој толку ќе ме сака и дека сум способна некого толку многу да сакам. Не сум можела да замислам дека некогаш толку многу ќе ми недостига твоето присуство и ќе ме боли твоето отсуство. Не сум ни помислила дека љубовта може да биде волку прекрасна и да ми се случи мене. Никогаш не мислев дека некој за толку кратко време ќе ме скрши и ќе зацелам на сосема поинаков начин. Поздрав, понежен, поромантичен и толку нереален, магичен.

 

Ти стана подобар човек Јас останав будалетинка ама тоа сум јас. Смотана, смешна, несмасна.

 

Никогаш не ми беше јасна таа твоја насмевка која и пркосеше на болката и погледот полн со љубов кој врескаше „сакај ме“. Никогаш не дознав со што го заслужив ова твое внимание. И тоа твое „ти простувам“ кога ќе те повредев, а го направив тоа многу пати. Секогаш барав повеќе, повеќе дури и од максимумот кој ти ми го пружи и понекогаш сепак не беше доволно.  И после палетата бои која ми ја внесе во животот и покрај реката солзи што би ти кажала повеќе?

 

Сакам будни ноќи поминати кај тебе на гради оти таму бучавата на цел овој свет ја нема. Само твоето срцебиење

 

Сакам ноќи со страст и љубов. Сакам ноќи после кои ќе се разбудам и ќе ме гледаш ти насмеан, најубав.

 

Сакам денови како што знаеме ние да си ги направиме Смешни Со љубов Со готвење Со филмчиња Добро музиче Чајче понекогаш Чоколадо Чипс Пиво

 

Сакам денови со "те сакам будалче мое" Сакам ноќи со "те љубам животе мој" А ги сакам и оние со "ми недостигаш".

 

Сакам денови и ноќи со тебе оти повеќе не знам како без тебе.

 

Ти благодарам за секоја моја насмевка, за секоја солза од среќа, за пеперутките, за прегратките, за бакнежите, за чоколадите со бисквити, за секоја испушена цигара кај мене пред порта, за секое „тука сум“ кога сум ти рекла „ми требаш“. Ти благодарам за се што ми пружи и што даде од себе. И најголемо благодарам за тоа што ме научи да сакам и што ми го смени животот толку многу што понекогаш не сум сигурна дали е јаве или сон. 


Comments

Leave a Reply

Додај коментар

Запамти ме